Hétköznapi tippek az egészséghez

Kezd a reggelt két nagy pohár vízzel! Éhgyomorra igyál meg 2 pohár vizet, a második pohár vízbe pedig tegyél 1 csipet Himalája sót, amely 84 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz!

A két nagy pohár víz után hagyj egy kis időt az emésztőrendszerednek: 15-30 perc múlva edd meg a reggelidet. A fehérjedús reggeli fűszerekkel egész napra megalapozza a megfelelő energiaszintedet.

Ha elfogyasztottad az ételt, utána igyál sok folyadékot a következő étkezésig. Egy-egy pohárnyi szénsavmentes ásványvíz, zöldség- és gyümölcslé, vagy a nagyon egészséges, tápanyagokban gazdag kókuszvíz is jó választás lehet, amely a benne lévő elektrolitoknak köszönhetően gyorsítja és könnyíti az anyagcsere-folyamatokat. Mindemellett hidratálja a testet. Nálunk bőven van márka- és ízválaszték is!

Minden étkezéskor egyél fehérjét, zsírt és szénhidrátot a neked megfelelő arányok szerint!

Hagyj időt emésztőrendszerednek a pihenésre, az étkezések között minimum 3 óra teljen el. Az étkezések között ne nassolj, helyette igyál sokat: vizet, herbateákat. A Nálunk is megtalálható növényi György teák nem csak a szomjat oltják, de egyes betegségek, problémák – pl.: cukorbetegség, emésztési problémák, magas vérnyomás, inzulinrezisztencia –  kezelésében vagy megelőzésében is segítek. Váltogassuk naponta a fogyasztott teákat. Ha mégis valami édesre vágysz vigyél magaddal a suliba, munkába egy Fit müzliszeletet.

Este ne egyél nyers zöldséget, hanem főtt vagy párolt formában fogyaszd őket! Egyél sok gyümölcsöt, – ha diétázol, a szőlőt és a banánt célszerű kerülni, mivel ezek magas szénhidrát tartalmúak- amely akár tízóraira és uzsonnára is megfelelő választás lehet.

Este legkésőbb 7 óráig fejezd be a vacsorát! Biológiai óránk este 10 körül takarékra kapcsol, ilyenkor már pihenni szeretne a szervezet, nem emészteni!

Ügyelj az optimális vízfogyasztásra: testsúly kilogrammonként 30 ml szénsavmentes víz javasolt. Nyáron és aktív sportolás esetén természetesen többet kell inni!

Ilyenkor érdemes az L-carnitine sportitalt magaddal vinni edzésre.

Minőségi alapanyagokat használj főzéskor az ételek elkészítésekor!

Főzéshez és sütéshez használj kókuszzsírt vagy tisztított vajat, ghit. A hidegen sajtolt növényi olajokkal, pl. olíva olaj, ne főzz, csak hidegen használd őket.

Kerüld a margarinokat, a finomított szénhidrátokat, a felvágottakat és az adalékanyagokat tartalmazó készételeket!! Cukor helyett válts: xilitre (nyírfacukor), vagy más természetes cukorra, melyek lassan emelik a vércukorszintet, így nem terhelik meg a hasnyálmirigyedet.